Announcement of the debates and panels in the project of Ping-Pong diplomacy: Can sport have a role in building bilateral relationships?

Nastavnu godinu privodimo kraju dinamično kako smo je i započeli. Prije dolaska ljeta i zasluženog godišnjeg odmora za neke, za druge pak učenja i polaganja ispita, pripremili smo projekt pod nazivom “Ping-pong diplomacija: može li sport imati ulogu u izgradnji bilateralnih odnosa?” sačinjen od debate i panela. U godini kada obilježavamo 50. godišnjicu takozvane ping-pong diplomacije, odnosno uspostave diplomatskih i trgovinskih odnosa između svjetskih velesila Sjedinjenih Američkih Država i Kine, odlučili smo se približiti vam sveobuhvatnu problematiku bilateralnih odnosa ovih država.

Srijeda, 19. svibnja rezervirana je za debatu koncipiranu kao case study na primjeru problematike Tajvana. Sudionici će raspravljati iz perspektive ovih dviju država kroz tri scenarija od kojih svaki sa sobom donosi po jedno ključno pitanje.

S drugim dijelom nastavljamo u petak, 21. svibnja. Četvero stručnjaka raspravljat će o svim aktualnim problemima koji predstavljaju točke prijepora SAD-a i Kine. Osim pitanja Tajvana, ostaje neriješeno i pitanje budućnosti Hong Konga. Vidjet ćemo koliki utjecaj osoba u Bijeloj kući može imati na razvoj odnosa između ove dvije zemlje. Dakako, tu je i neizostavan problem odnosa Kine prema svojem Ujgurskom stanovništvu. Kako je sport bio ishodište uspostave diplomatskih odnosa, raspravit ćemo i njegovu ulogu u tim odnosima danas osvrćući se na zimske olimpijske igre u Pekingu 2022. Hoće li odnosi koji su započeli sportom u konačnici i završiti sportom?

Za sudjelovanje u debati možete se prijaviti putem poveznice: https://forms.gle/B1Lc1eGsrJLx1iYM6


Posted

in

by

Tags: