Članstvo

Prijave za nove članove u akademskoj godini 22./23. su zatvorene.

Sukladno Članku 10. Statuta Diplomatskog kluba Fakulteta političkih znanosti, članom može postati svaka fizička osoba koja zadovoljava pretpostavljene kriterije: student je neke od sastavnica Sveučilišta u Zagrebu ili osoba koja ima određeno iskustvo u području međunarodnih odnosa i diplomacije uz suglasnost uprave Kluba. Također, osobe  sa završenim studijem mogu biti dijelom Alumni zajednice Kluba.

Diplomatski klub na početku svake akademske godine, krajem listopada ili početkom studenog, otvara prijave za nove članove. Prijavljuje se putem online obrasca, a nakon zatvaranja roka za prijavu slijede intervjui s prijavljenima.

Svaki član na vlastitu inicijativu može postati dijelom jednog od timova Kluba te se aktivnije uključiti u rad. Struktura studentskih organizacija uči vas strpljenju, poniznosti, motivira vas da dajete najbolje od sebe te djelujete kolektivno. U središtu naše udruge uvijek su bili suradnja i jednakost članstva, bez kojeg ništa od svega nabrojanog ne bi bilo ostvarivo i moguće. Nadamo se kako je Diplomatski klub uspio pripomoći brojnim prijateljstvima, koja će se održati i kasnije stvaranjem male mreže kada u budućnosti dobijemo priliku profesionalno djelovati.