European Youth Event u Strasbourgu

U iščekivanju slijedećeg European Youth Eventa koji će se održati iduće godine, objavljujemo kratku vijest o putovanju manje skupine studenata iz Diplomatskog kluba Fakulteta političkih znanosti na European Youth Event u Strasbourg koji se održao 8. i 9. listopada 2021. godine pod sloganom „The future is ours“, aludirajući snažno na moć koju budućnost u rukama mladih ljudi predstavlja.

EYE2021 okupio je oko 10 000 sudionika iz cijelog svijeta i ponudio oko 160 različitih aktivnosti s ciljem predstavljanja i širenja vizija o budućnosti Europe i Europske unije. Prethodilo mu je online prikupljanje ideja mladih te njihovo sabiranje u jedinstveni European youth report, pomoću kojeg su se oblikovali događaji i okupili aktivisti, studenti, učenici, europarlamentarni zastupnici, novinari, profesori i mnogi drugi na lokaciji Europskog parlamenta u Strasbourgu. Razmjena iskustava, pogleda i ideja za rješavanje aktualnih problema u jednom od gradova prijestolnica Europske unije čini unikatan primjer mogućnosti otvorene diskusije i veliku priliku za mlade da dignu svijest o temama koje ih najviše interesiraju.

Među idejama za koje se pokazalo najviše interesa kod mladih bile su održivi razvoj i zelena ekonomija, promicanje zdravog života, ponuda poslova za mlade, digitalna transformacija, cyber sigurnost, vladavina prava, migracije te obrazovanje. Događaji su bili smišljeni u obliku plenarnih sjednica, debata, radionica, simulacija, ali također i u neformalnoj atmosferi poput sportskih igara i koncerata, a svi su bili ponuđeni u online, fizičkom ili hibridnom formatu.

Do ponovnog povratka ovog hvalevrijednog događaja, nadamo se da vas je ovaj članak potakao na razmišljanje o pridruživanju putovanju u Strasbourg na EYE2023, kao i na mnoga buduća putovanja s Diplomatskim klubom Fakulteta političkih znanosti. ?


Posted

in

by

Tags: