Predavanje – Proizvodnja znanja i suvremene migracije

Tema migracija uvelike je oblikovala globalnu političku dinamiku i javni diskurs u posljednjem desetljeću. Ipak, unatoč velikoj akademskoj i javnoj pozornosti koja se ovoj temi pridaje, trenutna znanstvena paradigma ostavlja prostora za mnoga pitanja.

S obzirom na neupitnu važnost koju pitanje masovnih migracija nosi za svakodnevni život, radosti nas činjenica da ovaj semestar možemo zaključiti s ovako relevantnom temom. Čast nam je ugostiti sociologinju dr. sc. Sandru Cvikić s Instituta za društvene znanosti Ivo Pilar, koja će nam svojim predavanjem približiti problematiku mainstream teorije o migracijama, ali i upoznati s alternativnim pristupima koji nastoje pružiti drukčiji odgovor, kako na trenutne, tako i na nadolazeće izazove.

Neovisno o tome želite li proširiti svoje akademske vidike ili ste entuzijast za društvena pitanja, pozivamo vas da iskoristite ovu priliku za upoznavanje s izazovima suvremenoj migracijskoj paradigmi, ali i za razvoj svojih kritičkih sposobnosti. Vidimo se u srijedu, 25. siječnja 2023. u kompjuterskom kabinetu u 18 sati!


Posted

in

by

Tags: