PEROM tjedan ponovno se vraća

PEROM, punog imena Projekt politološke edukacije i razvoja odnosa mladih Hrvatske i Srbije, sada je već tradicionalni projekt između Diplomatskog kluba Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu i Fakulteta političkih nauka u Beogradu kojem je cilj promicanje međusobne suradnje ova dva fakulteta.

Bilo da studiramo političke znanosti ili nauke, znamo da imamo isti cilj – otvoreni dijalog, regionalnu suradnju i poticanje društvene odgovornosti i aktivnosti kod mladih. Zato od 2019. dva puta godišnje stvaramo prostor za diskusiju, stjecanje političkih, kulturoloških i historijskih znanja i društvenih vještina.

Podijeljen na dva dijela, PEROM tijekom jedne akademske godine okuplja studente političkih znanosti u Zagrebu i Beogradu na petodnevna predavanja, radionice, treninge, upoznavanje grada i naravno – druženja! 

Cilj? 

  • Praćenje predavanja i rasprava na redovnoj nastavi domaćeg fakulteta   
  • Prisustvo na posebno osmišljenim tematskim predavanjima o povijest hrvatsko-srpskih odnosa, kulturi i nacionalnim diskursima
  • Stjecanje vještina argumentiranim debatiranjem, kritičkim razmišljanjem, pisanjem projekata i dr.
  • Povezivanje studenata političkih znanosti iz Beograda i Zagreba

S obzirom na još uvijek prisutnu pandemiju COVID-19, projekt će se i ove godine održati u online formatu. Glavni dan projekta je u četvrtak 16. prosinca te se radi o kinematografskom predavanju. Studenti s oba fakulteta će moći prisustvovati Zoom predavanju koje će predvoditi prof. dr. sc. Belma Buljubašić s Fakulteta političkih nauka, Sveučilišta u Sarajevu. Studentima će se prikazivati filmovi iz cijele regije te će temeljem toga oni raspravljati o tome koliko se odnos Hrvatske i Srbije, kao i cijele regije promijenio od završetka Domovinskog rata. 

Cijeli tjedan između 13. i 17. prosinca 2021. ova dva fakulteta će na svojim društvenim mrežama, kao i na društvenim mrežama PEROM-a studente upoznavati s projektom. Tako će studenti 14. prosinca primjerice moći ćuti dojmove prethodnih sudionika projekata s oba fakulteta, a dan poslije, moći će odigrati kviz vezan za projekt na društvenim mrežama.

Za više informacija o sličnim projektima ili samom Diplomatskom klubu, posjetite naše društvene mreže Facebook, Instagram i LinkedIn i društvene mreže PEROM-a, Facebook i Instagram.


Posted

in

by

Tags: