Projekt Zelena diplomacija

Za drugi projekt ove akademske godine inspiraciju smo pronašli u trenutno gorućem svjetskom problemu koji je posljednjih dvije godine stavljen u drugi plan zbog borbe protiv pandemije korona virusa.

Riječ je o očuvanju okoliša i klimatskim promjenama, a projekt koji smo organizirali zove se Zelena diplomacija. Projekt se sastoji od dva dijela, panela i simulacije te je otvoren za sve studente koji žele naučiti nešto novo o ekološkim pitanjima i klimatskoj budućnosti.

Panel će se održati 25. studenog u 18h u prostorijama HUB365, a predviđeni panelisti su dr. sc. Valentina Keblar, direktorica firme Unija Nova koja od 1961. godine zbrinjava otpad i podiže svijest građana približavajući im europske navike. Zatim doc. dr. sc. Branko Ančić, diplomirani sociolog i kroatolog, trenutačno zastupnik u gradskoj skupštini kao predstavnik stranke Možemo! te na posljetku, Ana Đukić iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova, voditeljica službe za promet, energetiku i okoliš.

Osim panela, dan poslije, organizirali smo i simulacija vijeća ministara na kojoj može sudjelovati 10-ak studenata kao predstavnici država članica vijeća. Simulacija će se također održati u HUB365 26. studenog u 17h.


Posted

in

by

Tags: